alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

  • Adresa: str. Muncii, nr. 16, cod poștal 605300
  • Oraș: Dărmănești
  • Județ: Bacău
  • Telefon: (+4) 0234 356 656
  • Fax: (+4) 0234 356 656
  • WEB: www.orasuldarmanesti.ro

Actuala asezare Darmanesti isi are originea in perioada prefeudala ea facand parte din asezarile razesesti. A evoluat multe secole ca o asezare sateasca cu un singur nucleu central, inconjurat de grupuri de gospodarii in ariile poienite. Orase cu acelasi nume se gasesc in judete ca Suceava, Neamt, Prahova, Muscel. S-au purtat discutii despre prima atestare documentara. Darmanestiul apare citat in in sec. XVI-XVII, perioada in care Valea Trotusului era populata si cu asezari de nivel urban (Adjud si Targu Trotus). Vechimea popularii in bazinele Trotusului si Uzului este mare, dovada fiind toponimele: "Paraul romanilor" si "Uz" numele celui din urma provenind de la "uzi", un trib al pecengilor, fiind cunoscut faptul ca popoarele migratoare care au trecutpe teritoriul tarii noastre au folosit din plin pasurile carpatice.
Populatia care exista in zona s-a retras din fata migratorilor in munti, revenind dupa trecerea acestora in spatiul Vaii Uzului, unde au pus bazele satului Darmanesti, al carui nume provine de la conducatorul lor DARMAN.
Toponimul Darmanesti apare inscris in hartile vechi, din perioada Dimitrie Cantemir, alaturi de alte asezari. Friederich von Bawr (1781) a fixat Darmanestiul la gura raului Uz fiind format din 11 gospodarii plasate liniar pe partea stanga a raului Uz. Localitatea a cunoscut o evolutie in timp si spatiu astfel incat in anul 1989 s-a numarat printre localitatile ce au dobandit statutul de oras.