alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

Poziţia geografică a oraşului Dărmăneşti traversat de DN12A, DJ123 şi calea ferată îl include în circuitul turismului de tranzit făcându-se într-o depresiune înconjurată de dealuri, dominată în partea de vest de o zonă de munte. Zona montană de la nord de Valea Uzului are aspectul unei culmi scurte şi masive.

În cadrul ofertei turistice a oraşului Dărmăneşti putem aminti:

 1. Aria turistică – lacul de acumulare „Poiana Uzului” cu motel şi pensiunile agroturistice private din jurul lacului;
 2. Barajul Uz, de tip "de greutate cu contraforti ciuperca" este incastrat, are o inaltime de 84 m, lungime 507 m, lungimea lacului 3,8 km, 334 ha, volumul 98 mil. m cubi apa, adancimea maxima de 64, 7 m. El satisface cerintele de apa potabila pentru toate orasele trotusene si reprezinta o rezerva pentru municipiul Bacau;
 3. Taberele de tineret Palatul Ştirbei, Sălătruc şi Valea Uzului;
 4. Cabane şi taberele de vânătoare;
 5. Lacul natural „Bălătău”;
 6. Trasee turistice catre masivele Munţilor Nemira (1648 m) şi Ciuc;
 7. Biserica "Sf. Neculai" – Boistea, este una dintre cele mai vechi biserici din Judetul Bacau. Acest lacas a fost declarat monument de arhitectura populara. Biserica pastreza o colectie de icoane din sec. XIX si un pomelnic triptic din 1807, care este de fapt actul de nastere al bisericii.
  muzeul etnografic din curtea bisericii "Sf. Ap. Petru si Pavel";
 8. Castelul familiei Ştirbei;
 9. Obiceiurile de iarnă tradiţionale acestei zone, unice prin frumuseţea lor
 10. Muzeul Etnografic Biserica Sf. Petru și Pavel

În vecinătatea orașului Dărmănești avem ca puncte turistice:

 • Salina Târgu Ocna - situată la cca 15 km de centrul orașului Dărmănești către Onești
 • Stațiunea Slănic Moldova - situată la cca 30 km de Dărmănești
 • Muzeul etnografic Comănești - situat la 5 km de Dărmănești - 

  Fosta resedinta de vara a familiei Ghika - Comanesti a fost ridicata în 1890 si poarta semnatura arhitectului Albert Galleron (cel care a proiectat Ateneul Român). Palatul este construit pe doua nivele apartinând eclectismului vremii care domina spiritul Europei Occidentale la sfîrsitul secolului XIX. Palatul este asezat într-un frumos parc si asa cum arata Ortensia Racovita în "Dictionarul geografic al judetului Bacau" din 1895 parcul avea o întindere de "40 falci" si "era unul din cele mai mari si frumoase gradini din tara". Continea "doua orangerii si o florarie, pline cu plante exotice din cele mai rare" si se mai aflau aici "cascade, havusuri, un lac mare si mai multe canaluripe care se umbla cu barca, insule cu pavilioane si chioschiuri... ".-

  Parcul si palatul au fost resedinta familiei pâna în 1946, dupa care a primit numeroase destinatii care au dus la degradarea acestuia. În 1979 au avut lucrari de restaurare si amenajare. În palat functioneaza Muzeul de Etnografie si Arta "Dimitrie N.Ghika – Comanesti" cu piese etnografice din microzona Trotusului de munte ( Palanca-Dofteana ) si lucrari de pictura contemporana româneasca provenite din patrmoniul Muzeului de Arta-Bacau.

 • Monumentul DADA Moinești